Friss! A DVCSH Kft-nek továbbra is van távhőszolgáltató engedélye

Tovább a részletekre »

ISO Minősítések

A minőségirányítási rendszer bemutatása

Cégünk Dunaújvárosban és vonzáskörzetében törekedik egyenletesen magas színvonalon nyújtani a távhő-, víz- és csatornaszolgáltatást. Ezt az önkormányzatok birtokában levő berendezéseket működtetve és fenntartva végezzük.

Arra törekszünk, hogy az önkormányzati létesítmények, eszközök állapotát megőrizzük, és ahol lehet, energia megtakarítást és üzembiztonságot növelő beruházásokat hajtsunk végre.

A termelt hőenergia egy részét a környék egyetlen sportuszodájának működtetésére is felhasználjuk. A kiváló vízminőségű uszoda számos nemzetközi versenynek ad minden évben helyet. Kedvező áraival vonzást gyakorol a környékbeli településekre, pezsgő sportéletnek ad lehetőséget.

Tudatában vagyunk annak, hogy a távfűtés teszi ki a háztartások kiadásainak egyik jelentős részét. Törekszünk az energiatakarékos fűtési mód – KERET-program – kiterjesztésére a városon belül. A távhő vezetékek cseréje során kis veszteségű csöveket fektetünk le. Így is törekszünk a jobb hatásfokú távfűtésre, csökkentve minden területen a hőveszteségeket.

Bár működésünk igen szerteágazó, ezt szabályozott körülmények között igyekszünk végezni. Ennek érdekében egy összefüggő rendszert alakítottunk ki, amelynek hatékonyabb irányításán folyamatosan dolgozunk. A működési alapot egy nemzetközi szabvány előírásai szolgáltatják. Ez az ISO 9001 minőségirányítási szabvány.

A társaság ISO 9001:2015 rendszert üzemeltet az alábbi területeken:

  • víztermelés és elosztás,
  • csatornaszolgáltatás,
  • távfűtés és használati melegvíz-ellátás,
  • épületgépészeti tervezés és szerelés.

A kialakított működési rendünket minden évben felülvizsgáltatjuk. Valljuk, hogy minden tevékenység, még ha kis lépesekben is, de állandóan javítható. Ennek érdekében fokozatosan növeljük hatékonyságunkat, hogy a lakossági-közületi fogyasztók mind a szolgáltatásunk minőségével, mind a szolgáltatások árával folyamatosan elégedettek legyenek.

Környezetközpontú Irányítási Rendszer

Társaságunk, mint a város és a régió, felelős szolgáltatója, munkánk során törekszünk arra, hogy a tevékenységeink során a közeli és távoli környezetre gyakorolt hatásait is figyelembe vegyük. Tudatában vagyunk annak, hogy minden termék előállítása kisebb-nagyobb mértékben károsítja az élővilágot.

Egyre dráguló és ritkuló energiaforrásokat használunk fel, miközben ezek környezeti hatása is jelentős. Iparilag fejlett, és egyben szennyezett területen szolgáltatunk, ahol a fogyasztók, a környezet fokozottan érzékeny minden fajta kibocsátásra, annak következményeire.

Emiatt törekszünk a jobb hatásfokú távfűtésre, az ártalmas kibocsátások mennyiségének és hatásainak csökkentésére az összes szolgáltatásunk során.
Célunk a kisebb környezeti terheléssel járó technológiák alkalmazási arányának javítása, a fajlagos energia-felhasználás fokozatos csökkentése. Ezért szolgáltatásaink során folyamatosan fejlesztjük azokat a területeket, amelyekben javítani tudjuk a távfűtés hatásfokát, redukálni minden területen a veszteségeket, a környezetet károsító kibocsátások hosszú távú hatásait szem előtt tartva.

Ezeket az elhatározásokat rendszerbe foglalva, hatékonyan, felülről vezérelve kívánjuk megvalósítani. Működésünk fejlesztésére nemzetközileg ismert irányítási rendszert alkalmazunk az ISO 14001:2015 szabvány szerint.
Arra használjuk ezt az eszközt, hogy a teljes tevékenységünket átvilágítva meghatározzuk és kézben tartsuk azokat a fő területeket, ahol a környezetünkre jelentős hatást gyakorolunk. Fokozatosan, kis lépésekben haladva optimalizáljuk az erőforrásaink felhasználását. Minden területen bevezetjük és működtetjük a szelektív hulladékgyűjtést. Oktatással, képzéssel tudatosítjuk munkatársainkkal, mennyire fontos a környezet alakításában betöltött szerepük.