Friss! DVG fizetési emlékeztetőjéhez…

Tovább a részletekre »

A dunaújvárosi távfűtés továbbra is a legolcsóbbak közé tartozik az országban

2007.01.26.

Megszűnt idén január 1-étől a minden háztartási célú gáz- illetve távhő-fogyasztó számára biztosított támogatási rendszer.

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy elviselhetőbb lett volna fogyasztóinknak a lépcsőzetes emelés, de ez elmaradt év közben, s csupán csak tavaly december közepén a Dunaferr novemberi egyösszegű emelése után hozott döntést Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata. Mivel a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna-, és Hőszolgáltató kft. mindenkor a tényleges energiaköltségeket számlázza a fogyasztóknak. A Dunaferr Energiaszolgáltató Kft. energiatermelői áremelése – mivel a fogyasztói díjak ez idő alatt változatlanok voltak – társaságunkat másfél hónapig terhelte. Ez komoly gazdálkodási nehézséget jelentett a többségi önkormányzati tulajdonlású társaságnak. A december közepi hődíj-emelést követően a társaság a veszteségek csökkentését követően tervbe vette a hődíjak néhány hónapon belüli csökkentését. (a fenti diagram megtekintése)

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése azonban januári döntésével – már a tervezettnél jóval korábban – február 1-i hatállyal csökkentette a hődíjat. Ekkor a bruttó 3.142 forint GJ-kénti árról bruttó 2.835 forintra mérsékelte a távfűtés gigajoulonkénti árát. Azzal együtt hozta meg ezt a döntést, hogy tudomásul vette azt is a csökkenésből a szolgáltatót ért kárt a Dunaújváros önkormányzata magára vállalja.

Ezzel a hődíjjal továbbra is a legolcsóbb díjú távfűtéssel rendelkező városok között maradtunk.

Elől a városok árversenyében

Város Távhődíj 2007- január 1.(bruttó)
Győr 2.977,- Ft/ GJ
Dunaújváros ( 2007.febr.1) 2.835,- Ft/GJ
Nyíregyháza 3.365,9,- Ft/GJ
Pécs 3.714,6,- Ft/GJ
Szeged 3.603,6,- Ft/GJ
Szekszárd 3.825,6- Ft/GJ
Székesfehérvár 3.544,8,- Ft/GJ
Szolnok 3.099,6,- Ft/GJ
Veszprém 3.148,6- Ft/GJ