Friss! A DVCSH Kft-nek továbbra is van távhőszolgáltató engedélye

Tovább a részletekre »

A DVCSH Kft. jogerősen is rendelkezik távhőengedéllyel

2023.01.05.

Tisztelt Fogyasztóink!

Társaságunk folyamatosan tájékoztatja Önöket a dunaújvárosi távhőszolgáltatásra vonatkozó polgári peres eljárások és közigazgatási perek eredményéről.

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Fogyasztóinkat, hogy a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. (felperes) és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (alperes) között – társaságunk távhőszolgáltatási engedélyének visszavonására vonatkozóan – lefolytatott peres eljárás lezárult.

A Fővárosi Ítélőtábla a 2.Kf.700.096/2022/5. ügyszámon hozott ítételében helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését, így megsemmisítette a DVCSH Kft. engedélyét elvonó határozatot és a Hivatalt új eljárás lefolytatására kötelezte. Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

A jogerős döntés alapján a DVCSH Kft. távhőszolgáltatói engedélye soha nem szűnt meg létezni, így a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 2001. szeptember 01-től folyamatosan, jelenleg is érvényes távhőszolgáltatói engedéllyel rendelkezik. (MEKH hat. szám: 124/2012.).

Az ítélet értelmében 2021. július 1. napját követő időszakban is változatlanul a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. rendelkezett és rendelkezik távhőszolgáltatói engedéllyel.

A Fővárosi Ítélőtábla ítélete is megerősíti társaságunk korábban már többször megfogalmazott álláspontját, miszerint teljesen felesleges és jogszerűtlen volt kijelölt engedélyes távhőszolgáltatóról határozni.

Tisztelettel:

Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft.

Kapcsolódó dokumentumok: