Friss! DVG fizetési emlékeztetőjéhez…

Tovább a részletekre »

A MEKH és a DVG Zrt. figyelmébe!

2021.08.24.

A MEKH és a DVG Zrt. legutolsó, 2021. augusztus 23. napján felkiáltó jelekkel és zöld ikszekkel jelölt közleményéhez.

Még nem telt el az év, de a magyar közigazgatás citromdíját a MEKH már most elnyerte, innen nincsen lejjebb. A MEKH – bár a DVG Zrt. szerint még törvényalkotási joggal is rendelkezik, akkora hatalom – mégis „sajtóközleményekkel” üzen, ki tudja kinek, de a lényeg, hogy a jelenleg is szolgáltató „DVCSH” ellen.

Nem ismerünk olyan jogszabályt, törvényt, ami egy közigazgatási hivatal mindenhatóságát hirdette volna ki, de olyat sem, hogy a hatósági utat mellőzve hirdetésekkel tegye közzé, bizonygassa véleményét. Ha a jogorvoslat alatt álló hiányos, egymásnak ellenmondó, egyikkel a másikat kiüresítő határozatai jogszerűségében biztos, akkor rendelje el azok végrehajtását. Ha nem az, mert általa is tudottan törvényesen végrehajthatatlanok, akkor folyamatban lévő ügyben ilyen nyíltan az ügyfélegyenlőséget ne lépje át, mert annak büntetőjogi következményei vannak.

A MEKH-nek a 2021. augusztus 23. napján megjelentetett közleménye semmilyen hatósági intézkedést nem testesít meg, nem jelent mást, mint a szolgáltatásra alkalmatlan DVG Zrt. óhajait, melyet vélhetően a Polgármester könyörgött ki személyesen, az elmúlt heti MEKH-es alamizsna gyűjtésen.

Lehet kitenni bármennyi felkiáltó jelet és sormintával feldíszíteni egy nyilatkozatot, lehet azt akár a hivatalos honlapon is elhelyezni, – épp azon nyilatkozata mellé, melyben nem rég kinyilvánította: „Pintér Tamás egy hazug ember” – attól még ez nem lesz más, mint annak a szubjektív véleménye, aki azt oda kitette. Sem több, sem kevesebb.

A DVG Zrt. semmit nem kezdett meg – a szájkaratén túl – mert ami eljárást kellett volna kezdeményezni, azt elmulasztotta, amit vele szemben indítottak, azt negligálja. A MEKH és a DVG Zrt. közös, károkozó, fogyasztókat megtévesztő céljai világosak, eszközeik jogsértőek, az arroganciájuk pedig végtelen.

Mivel a DVG Zrt. semmilyen eszközt, szolgáltatást nem vett át, szolgáltatni sem tud, ekként „ráutaló magtartással” nem jött létre semmi, sem a fogyasztókkal, sem a hőtermelőkkel, mely semmit most a papír elbírja, de a téli hónapokban már nyilvánvaló lesz.

Ami automatikusan nem jött létre jelen időben a valósan engedélyesnek minősülő MVM Oroszlányi Távhőszolgáltató Zrt-vel, az visszamenőlegesen sem tud létrejönni a nem engedélyes, az MEKH által is deklaráltan alkalmatlan DVG Zrt-vel sem, aki 2021. július 23-ig maga sem tudta, hogy ő szolgáltatott volna már három hete.

Horváth Péter Úr, Kubitsch Róbert Úr, Palcsó Péter Úr!

Ne bújjunk a MEKH felirat mögé, a MEKH-nek ilyen jogköre nincs, Önök pedig 3 napon belül tegyék közzé azt a jogszabályhelyet, mely megengedi akár Önök, akár a MEKH számára folyamatban lévő közigazgatási ügyekhez kapcsolódóan polgári jogi jogviszonyok sajtóközleményekkel való jogerősnek látszó elbírálását, és megengedi azt is, hogy „ítéletét” jogerősen kihirdessék. Amíg ezt alappal meg nem teszik, addig közleményük nettó hivatali visszaélés.

Tisztelt Fogyasztóink pedig gyanakodjanak: ha valakinek fogalma sincs, hogy kinek, mikor, milyen összegben kellene számláznia, az nem is szolgáltat. Ugyanezt javasoljuk a MEKH számára is, ha valakinek nincs eszköze, birtoka, szakszemélyzete, nincs semmilyen közszolgáltatási szerződése, nem vesz vizet és nem vesz hőt, az visszamenőleg, még akkor sem képes szolgáltatni, ha azt a MEKH vagy bármely tisztségviselője állítja szégyenérzet nélkül.

Dunaújváros, 2021. 08. 24.

Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft.