Friss! A DVCSH Kft-nek továbbra is van távhőszolgáltató engedélye

Tovább a részletekre »

Az alapdíj nem, csak a hődíj emelkedik

2008.07.08.

A fűtési alapdíjak és hődíjak árhatósága Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése. A testület meghatározta, hogy 2008. július 4-től mennyi lesz a fűtés és a használati melegvíz díja.

Csak emlékeztetőül: két helyről vásárolja a hőenergiát, azaz a fűtéshez és a használati melegvízhez szükséges távhőt a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. Az ismert okok miatt a Dunaferr és a gázmotoros fűtőerőművek is részt vesznek az energia előállításában.

Az olajár-emelkedésének hatása az energia-termelésnél is jelentkezett. A képviselők által elfogadott előterjesztés tartalmazta, hogy havonként határozza meg a hődíjat az ISD Power Kft, s az idén már  többször érvényesített díjemelést. Ugyancsak emelte, de még így is jelentősen alatta marad az ISD Power Kft. ára július 1-jétől 2967 Ft-ért, a kórházi gázmotoros erőműtől 3411 Ft-ért kap a szolgáltató 1 GJ erőművi melegvizet.             A fűtési alapdíjak ez alkalommal nem változtak, ebből adódóan a teljes számlát érintve összességében 10 százaléknyi  díjemelésre számíthatunk. Hődíj 2008. július 4-től: 3364,31 Ft/GJ nettó díj, azaz áfával növelve 4037,17 Ft . Az új díjak először az augusztus havi számlákban szerepelnek. Némi öröm az ürömben, hogy hamarosan kedvezőbb helyzetben lesznek azok, akik az utó- illetve  előszezoni akcióra jelentkeztek. Őnekik a hődíjat szeptember 15-től 95, szeptember 30-tól 90, október 15-től október 30-ig 50 százalékos kedvezménnyel veszik az elszámoló számlában figyelembe. A rendkívüli előszezoni kedvezményt az teszi lehetővé, hogy ezekben az időszakokban elegendőek a város távfűtésének ellátására a gázmotoros erőművek.