Friss! A DVCSH Kft-nek továbbra is van távhőszolgáltató engedélye

Tovább a részletekre »

Csobogó, vattacukros nyár és a strand

2008.07.16.

Itt a nyár, itt a strandszezon és tolvajok ideje. Talán így összegezhetnénk mindazon „tudnivalókat”, amelyet az uszoda részlegvezetője megosztott velünk.


A nyár ténye nem szorul magyarázatra, az elmúlt két hónap látogatóinak száma pedig alaposan meghaladta a tavalyi év hasonló időszakának a forgalmát. Sőt a terveket is túlszárnyalta. Tavaly májusban 16.000  jegy fogyott el, idén 17.500. Tavaly júniusban 20.000  volt a látogatószám, az idén 26.700.

– Kevesebb a bliccelő – magyarázza Selyem József a látogatószámot meghaladó bevétel-növekedés okát. – Eddig nagyon sokan vettek kétórás jegyet, s  „elfelejtettek”az idő lejártával távozni. Mi nem tudjuk ellenőrizni,nincs rá kapacitásunk, hogy kinek járt le a belépőjegye, technikai felszereléssel pedig nem rendelkezünk, nem is lenne sok értelme. Ezen anomáliák miatt szüntettük meg a kétórás úszójegyet, s az intézkedés hatása rövidesen megjelent a bevételeinken.

Természetesen igyekeztünk több szolgáltatást is nyújtani a vendégeinknek. A csocsó, a falmászás, a napágy és a kialakított gyermekmedence, mind közrejátszott abban, hogy a vendégeink szeretnek itt lenni.

Most az EFOTT-ra külön akciót biztosítanak 20 százalék kedvezménnyel látgathatnak a rendezvényen részt vevő fiatalok az uszodába. Olyannyira kedvezményes, hogy a fenn maradó összeget pedig a szervezők állják, tehát ingyenes lesz számukra belépés.

 

A részlegvezető még sem vár hatalmas tömeget. Tisztában van azzal, hogy mi az „életritmusa az EFOTT-osoknak.  Nem sokuknak fér bele az idejébe a uszodalátogatás.

– Mintegy száz főre számítunk az előzetes tapasztalatok alapján. Gyakorlatilag nem okoz az üzemmenetben semmilyen fennakadást, ez a látogatószám-növekedés.

Ha már az üzemmenet szóba került, nem feledkezhetünk meg az intézmény műszaki állapotáról.

– Sajnos szinte  minden nap meg kell oldanunk műszaki problémákat, hogy biztosítani tudjuk az üzemeltetést. S az állandó hibaelhárítás nagyon sokba kerül az üzemeltetőnek, a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft-nek. A korszerűsítésről és a felújításról egyelőre nem született közgyűlési döntés.

Ahol sok ember van, ott megjelennek azok is, akik lopásból élnek. Az uszoda munkatársainak már sikerült lefülelni egy csoportot, egyiküket rendőrkézre is adták. Ám mégis a legfontosabb az, hogy a fürdőzők vigyázzanak értékeikre. Zárják el értékes személyes holmijaikat, s a szekrénykulcsot ne hagyják a fürdőlepedőn. A közelmúltban így járt az egyik vendég, amíg úszott, a kulcsával nyitották fel az öltöző szekrényét, s miután meglopták, a kulcsot  leadták , s  az 500 forint kauciót visszakérték. Fura eset történt egyik vendégükkel, aki bejelentette, hogy kinyitották szekrényét, és mindenét elvitték. Jegyzőkönyvet vettek fel, rendőrségi feljelentést tett az illető, akinek iratai, ruhái, pénze, slusszkulcsa is eltűnt a szekrényéből. Néhány nap múlva fedezték fel, hogy  van egy bezárt szekrény, amelynek nem jelentkezik a tulajdonosa. Kinyitották, s megtalálták az úr összes holmiját. Mint kiderült, sajnos elnézte a szekrénye számát.

Mindenestre nagyon sok bosszúságtól meg tudják kímélni magukat, ha igénybe veszik az értékmegőrzőt. Csak egy kis óvatosság kell ahhoz, hogy valóban üdítő legyen, lehessen a kikapcsolódásuk, s önfeledten élvezhessék a strandot.