Friss! A DVCSH Kft-nek továbbra is van távhőszolgáltató engedélye

Tovább a részletekre »

Csőtörés miatt forgalomkorlátozás az Aranyvölgyi úton

2011.02.01.

Naponta 50 köbméter primer fűtővíz folyik el azon a kilyukadt távhő-vezetéken, amelyik a Római városrész ellátásáért is felel.

  A tervezések és az egyeztetések után olyan döntés született, hogy a DVCSH szakemberei megpróbálják félpályás útlezárással megoldani a hiba elhárítását. Holnap reggel 10 órától   félpályás korlátozása lesz az Aranyvölgyi útnak.A vezetékeket viszonylag gyorsan ki tudják cserélni, de a technológiai szabályai a végső helyreállításhoz időt igényelnek. Nehezíti  a helyzetet, hogy még nincs meg a hiba pontos helye,s  csak a feltárást követően derül ki, hogy mekkora szakaszon  korrodált a vezeték. Problémát okoz az is, hogy a burkolat alatt feltöltésként annak idején nem földet, hanem sóderréteget használtak, így a közlekedés biztonsága érdekében a kivitelezőknek a legnagyobb óvatosságra kell törekedniük. A sóder ugyanis kifolyik az útburkolat alól is, s könnyen beszakadhat. Ezért is elkerülhetetlen a forgalom korlátozása, remélik, hogy nem kerül sor a teljespályás útlezárásra és a forgalom-elterelésére.

Jó hír a fogyasztóknak, hogy a  munkálatok idején nem lesz szolgáltatás kiesés vagy korlátozás a Római városrészben.  A városrész távhő-ellátásának csupán csak egyik oldali betáplálása történik ezen a vezetéken,ennek kiesésével el tudják látni fennakadás nélkül a területet. Az úton közlekedők türelmét és megértését a DVCSH szakemberei előre is köszönik.