Friss! A DVCSH Kft-nek továbbra is van távhőszolgáltató engedélye

Tovább a részletekre »

DVG Zrt. részére, felszólítás távhőtermelésre

2021.09.30.

Tisztelt Vezérigazgató Úr!

A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. a 2021 szeptemberben kialakult helyzetben (a DVG Zrt minden ellenkező kommunikációja ellenére), jelen pillanatban is hőt vásárol az ENERGOTT Kft-től és a PERKONS DHŐ Kft-től, mint távhőtermelőktől és azt Dunaújvárosban eljuttatja a fogyasztóknak, azaz társaságunk végzi a város távhőszolgáltatását.

A DVG Zrt. minden elérhető fórumon azt hangoztatja, hogy hőt termel, és problémamentesen üzemelteti az erőszakkal elfoglalt Építők úti erőművet és a Béke téri kazánházat.

Ennek az állításnak a valóságtartalmát – illetve annak teljes hiányát – Önöknél jobban senki nem ismeri, hiszen nemhogy nem termelnek, de azt sem tudják megmondani, mikor válnának képessé erre.

Dunaújváros fűtését és melegvíz ellátását viszont nem lehet nyilatkozatokkal megoldani. A város jelen pillanatban az Energott Kft által üzemeltetett Verebély úti erőműből tud csak hőt vételezni a DVCSH Kft-n keresztül, de a fűtések szakszerűtlen bekapcsolásával sikerült elérniük, hogy a Verebély úti erőmű napokon, órákon belül nem győzi szivattyúzással a keringtetés fenntartását.

Az időjárás előrejelzések alapján elvégzett számításaink azt mutatják, a fűtési határhőmérséklet elérésekor az egyetlen működő erőműből származó hőtermelés nem lesz elégséges. Az ellátás biztonságát eddig is, ezt követően is a több erőműves üzem teremti, teremtheti meg.

Az ellátás biztonsága, a stabil hidraulika és a szükséges hőmennyiség érdekében felszólítom a DVG Zrt-t, hogy haladéktalanul (mai napon) teremtse meg a hőtermelés feltételeit, szerezze be a szükséges engedélyeket és indítsa el az erőműveket!

Amennyiben erre nem képes, ezt a jogszabály feltételt nem tűrő szabályára figyelemmel jelezze a megfelelő hatóságok felé.

Amennyiben képes hőt termelni azt az Energott Kft-hez hasonlóan adja át a DVCSH Kft-nek a megfelelő szintű távhőellátás fenntarthatósága érdekében!

Tisztelettel
Neszmélyi Loránd
Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft.