Friss! A DVCSH Kft-nek továbbra is van távhőszolgáltató engedélye

Tovább a részletekre »

Egy nap alatt kicserélték a vezetéket

2011.02.19.

Egy napon belül sikerült a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft-nek kicserélni az Aranyvölgyi úton levő sérült vezetékszakaszt.


Mint arról már beszámoltunk naponta 50 köbméter primer fűtővíz folyt el azon a kilyukadt távhő-vezetéken, amelyik a Római városrész ellátásáért is felel. A tervezések és az egyeztetések után olyan döntés született, hogy a DVCSH szakemberei megpróbálták félpályás útlezárással megoldani a hiba elhárítását.

Nehezítette  a helyzetet, hogy a hiba pontos helye,s  csak a feltárást követően derült ki, s az is,  hogy mekkora szakaszon  korrodált a vezeték. Problémát okozott a munkavégzésnél  az is, hogy a burkolat alatt feltöltésként annak idején nem földet, hanem sóderréteget használtak, így a közlekedés és a munkavégzés biztonsága érdekében a kivitelezőknek a legnagyobb óvatosságra kellett törekedniük. A sóder ugyanis kifolyik az útburkolat alól is, s könnyen beszakadhatott volna, ráomolhatott volna a munkásokra. Ezért is volt elkerülhetetlen a forgalom korlátozása, s a munkálatokat is a legmagasabb munkabiztonság mellett végezték.  Szerencsére mintegy négyméteres szakaszt kellett csak a társaság szakembereinek cserélni, így egy nap alatt a feltárást és a cserét is végre tudták hajtani.