Friss! Pünkösdi jókívánságok Pintér Tamásnak

Tovább a részletekre »

Elhunyt Urbán Gyula

2008.07.16.

Vezető volt, nem főnök – állítják egybehangzóan mindazok, akik vele dolgoztak, s most szomorúak, mert életének 76. évében elhunyt Urbán Gyula.

Urbán Gyula a dunaújvárosi távhőszolgáltatás megalapítója. A mai napig tervrajzok őrzik keze nyomát, ahogy saját maga rajzolta be az ellátásba bekapcsolt új övezeteket.

A távhőszolgáltatás szakemberei közül nagyon sokan tekintettek úgy rá, mint mentorukra, mint arra, akinek tudása, tapasztalata, emberi tartása meghatározza  életüket, azt, ahogy munkájukat végzik.

Bajáról került fiatalemberként 1954-be az épülő városba, itt kezdte életét, itt alapított családot. Neve az épülő  várossal egybefonódott.

Kimagasló képessége volt arra, hogy idejekorán megértse és felismerje a műszaki, társadalmi kihívásokat, s ezekre vezetőként megfelelő választ adjon. Műveltsége, emberi tartása szakmai kvalitásaival egyenértékűek voltak.

Talán ezért is számított rá a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. jogelődje a Dunaqua-Therm  Rt, hogy nyugdíjasként is még hosszú éveken keresztül továbbdolgozzon a társaságnál.

Urbán Gyulát a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. saját halottjának tekinti. Hamvasztás utáni búcsúztatása augusztus 1-jén 10 órakor lesz a dunaújvárosi temetőben.