Friss! A DVCSH Kft-nek továbbra is van távhőszolgáltató engedélye

Tovább a részletekre »

Élményfürdővel kapcsolatos sajtóközlemény

2018.06.01.

A DVCSH Kft. sajtóközleménye a “A tervek szerint holnap” nyit az élményfürdő” című cikkhez kiegészítésként.

Társaságunk, a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft (DVCSH Kft.) a tegnap a dunaujvaros.hu, dunaujvaros.com és az infodunaujvaros.hu oldalon megjelent „A tervek szerint holnap nyit az élményfürdő” című cikkekhez az alábbi észrevételeket/kiegészítéseket teszi:

A DVCSH Kft. több alkalommal, legutoljára 2018. február 5. napján (azaz az eredetileg tervezett május 1-i megnyitás előtt 85 nappal, a június 1-i nyitás előtt pedig 116 nappal) írásban jelezte az Önkormányzat felé, hogy az Élményfürdő megnyitásának melyek a hatályos jogszabályok szerint előírt feltételei, melyeket a megnyitáshoz elengedhetetlenül teljesíteni szükséges. Megkereséseinkre még válasz sem érkezett!

Mind a közműfejlesztési hozzájárulás megfizetését, mind pedig a tűzivíz hálózat kiépítését a vonatkozó törvények, rendeletek teszik kötelezővé, azokat nem a DVCSH Kft. -különösen nem a „hozzá köthető cégcsoportok” – találják ki, társaságunk is csupán jogalkalmazó, a jogszabályok őt is ezen feltételek megtartására kötelezik.

A DVCSH Kft-t nem jogosítja fel semmi és nincs is abban a helyzetben, hogy a törvényi előírásoktól bárki számára eltérést engedjen, vagy hogy bárki részére kedvezményt nyújtson, különös figyelemmel a közműfejlesztési hozzájárulás célhoz kötött, kötelező felhasználására. Ennek mértékét pedig nem is a DVCSH Kft. állapítja meg.

A tájékoztatások, figyelemfelhívások ellenére az Önkormányzat nem, csak a kijelölt üzemeltető cég képviselői keresték meg társaságunkat 2018. május 30-án – azaz a tervezett nyitás előtt 2 nappal(!!), szolgáltatói nyilatkozattétel céljából, továbbá annak érdekében, hogy szerződést kössenek. Az Önkormányzat hallgatása ellenére társaságunk az Élményfürdő részére a felújításhoz/építkezéshez a vizet/szennyvízelvezetést (azt meghaladóan még a hőenergiaszolgáltatást is) folyamatosan biztosította/biztosítja.

Az Élményfürdő megnyitásának esetleges csúszásával kapcsolatosan tehát a DVCSH Kft-nek semmilyen kötelezettségszegése, de még csak annak szándéka sem merülhet fel, éppen ellenkezőleg: dokumentumokkal igazolt, hogy az új tulajdonos Önkormányzat súlyos mulasztása/hanyagsága vezetett jelen helyzet kialakulásához, melyre vonatkozóan pedig előzetesen megfelelő időben figyelemfelhívással élt a DVCSH Kft.

 

Tisztelettel:

Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft.

 

Kapcsolódó dokumentumok: