Friss! A DVCSH Kft-nek továbbra is van távhőszolgáltató engedélye

Tovább a részletekre »

Eredményt hírdettek a fotópályázaton

2008.10.13.

Közel 400 fotó száll versenybe a Dunaújváros legszebb fotója címért, s egyben értékes nyereményekért, különdíjakért. A díjátadásra napokban került sor.


  Sok érdekes, és ígéretes fotó érkezett a www.dvcsh.hu honlapra. A honlap tulajdonosa Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. a DunaNet Design Stúdióval és a Dunaújvárosi Online-nal közösen csatlakozott a „Keressük a város legszebb fotóit!” címmel a Kistérségi Európai Uniós és Idegenforgalmi Kht. által meghirdetett fotópályázathoz. Így még egy pályázat lett a pályázaton belül.

A siker minden várakozásunkat felülmúlta, jobbnál jobb alkotásokat töltöttek fel a www.dvcsh.hu honlapra. Az eredeti kiírás szerint ezek az alkotások csak a közönség szavazataiért szálltak volna ringbe, azonban fotóművészeti színvonalú alkotások is voltak közöttük.

A pályázat kiírói ezért úgy döntöttek, hogy az online versengésbe nevező pályamunkák közül is választ a szakmai zsűri díjazásra méltó felvételeket. Ez persze csak ráadása az eredeti kiírásnak, hiszen elismerésben része sülnek a legtöbb közönségszavazatot kapott felvételek is.  A szervezők számára az is nyilvánvalóvá vált, hogy a beküldött anyagokból egy roppant színvonalas kiállítás állítható össze. Nincs annál hitelesebb válogatás, mint ahogy a város lakói látják saját városukat, ahogy képesek a szépségeit is észrevenni, és merik is szeretni. A fotók témáit illetően a legnépszerűbb kategóriának a tájkép és a „Mindennapi életünk” szekció bizonyult, nem kevesebb, mint 252 db fotóval, de szebbnél szebb alkotások érkeztek, melyek Dunaújváros értékeit különböző aspektusokból, változatos művészi megoldásokkal mutatják be. Hétfőn hirdették ki a nyerteseket, és ez alkalommal nyílt kiállítás a C- szárny aulájában.

A rendezvényen dr. Bocsi Andrea, a Kistérségi Európai Uniós és Idegenforgalmi Kht. ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket.

Gombos István, a kulturális bizottság elnöke nyitotta meg a tárlatot és meleg hangú szavaival kiemelte az alkotók és az alkotások társadalmi, városi értéket képviselnek.  Pálfalvi János, a zsűri elnöke értékelte a beküldött alkotásokat, kiemelte, hogy mennyire nehéz feladat hárult a zsűrire a döntés előtt. Néhány tanácsot adott az alkotóknak, majd reményét fejezte ki, hogy a ,most fellelt tehetségek kellő segítséget kapnak. Gombos István átadta a díjakat a zsűri által kiemelkedő fotók készítőinek:  Első helyezett lett: Kovácsné Látos Éva Pentele-híd naplementében című képe, második Kontár Csaba: Origo, harmadik Molnár Judit: Víztorony, negyedik: Mlinkó Gabriella Újvárosi Kozmosz, ötödik Tóth  Imre: Csapatszellem, hatodik Farkas Gábor: Téli ellenfény című alkotása lett. Az alkotók a Kistérségi Európai Uniós és Idegenforgalmi Kht. díjait vehették át.

Pikóné Perjési Irén, a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. köszöntő szavaival hangsúlyozta, hogy a társaság nagyon fontosnak tartja, hogy nem csupán a víz-, csatorna- és hőszolgáltatást végez Dunaújváros lakosainak, hanem nagyon sok területen jelentős a közösségi szerepvállalása. Sportban, kultúrában, közösségi rendezvényeken, oktatásban találkozhatunk szponzorként a társaság.  A cég fontosnak tartja mindemellett az innovációt, éppen ezért döntött amellett, hogy online-pályázatot hirdet. A részt vevők száma és az online-szavazás népszerűsége igazolta, hogy helyes volt az elképzelésük. Majd átadta a legtöbb szavazatot kapott alkotások alkotóinak a díjakat.

Díjazottak:

Tájkép

1.      Mess Viktória Andrea: Hajnali halászat a Dunán

2.      Köller Balázs: Mint a mesében

3.      Barkóczi Balázs: Szabadstrand

3.Tompai Árpád: Daruk és kacsák

Sport

1.      Koncsek András: GorillaZ-56 – Amerikai Football

2.      Zsinka Dávid: Csendélet a téren

Portré

1.      Verbászi Zsolt: Duna parti gondolatok

2.      Miklós Zsuzsanna: Kék Duna keringő

3.      Béni József: Úton hazafelé

 

Mindennapi életünk

1.      Lakner Ferenc: Súlylökés

2.      Kárpáti Gábor: Ikon

3.      Nagy Csaba: Sors fintora

 

A DunaNet Design Stúdió különdíját Gabányi Péter kapta

Az elképzelések szerint a beküldött alkotásokból falinaptár és album is készül. A beküldött alkotásokból rendezett tárlat november 13-ig látható.