Friss! A DVCSH Kft-nek továbbra is van távhőszolgáltató engedélye

Tovább a részletekre »

Fotópályázat – eredményhirdetésre várva

2008.10.05.

Sok érdekes, és ígéretes fotó érkezett felhívásunkra a www.dvcsh.hu honlapra. A pályázat kiírói ezért úgy döntöttek, hogy közülük is választ a szakmai zsűri díjazásra méltó felvételeket.

Ez persze csak ráadása az eredeti kiírásnak, hiszen elismerésben részesülnek a legtöbb közönségszavazatot kapott felvételek is.

A szervezők számára az is nyilvánvalóvá vált, hogy a beküldött anyagokból egy roppant színvonalas kiállítás állítható össze. Nincs annál hitelesebb válogatás, mint ahogy a város lakói látják saját városukat, ahogy képesek a szépségeit is észre venni, és merik is szeretni. Számokban kifejezve közel 400 fotó száll versenybe a „Dunaújváros legszebb fotója” címért, s egyben értékes nyereményekért, különdíjakért. A  pályaművek  nagyszáma miatt a tervezettnél több időt vesz igénybe az értékelés, éppen ezért a kiírók egy héttel későbbre halasztották az eredményhirdetést október 13-ra.

A fotók témáit illetően a legnépszerűbb kategóriának a tájkép és a „Mindennapi életünk” szekció bizonyult, nem kevesebb, mint 252 db fotóval, de szebbnél szebb alkotások érkeztek, melyek Dunaújváros értékeit különböző aspektusokból, változatos művészi megoldásokkal mutatják be. Az elkövetkező időszakban pályamunkák értékelésére kerül a hangsúly, hiszen az öttagú zsűri a napokban folyamatosan értékeli a pályázati kiírásnak eleget tett és a céloknak megfelelő alkotásokat. A bíráló zsűri elnöke Pálfalvi János a Rosti Pál Fotóklub képviseletében, Feltóti Sándor, az Új Part Egyesülettől, valamint Lánczos Edit, Pálmai Csilla és Prosek Zoltán. Az alkotások közül hat pályaművet díjaznak (I-VI. helyezettig), s mindemellett lesznek különdíjak és közönségdíj is.

A következő nyeremények kerülnek átadásra a Kistérségi Európai Uniós és Idegenforgalmi Kht. jóvoltából: I. helyezett – 1 db belföldi wellness hétvége 2 fő részére a Kék Duna Wellness Hotelbe Ráckevén, II. helyezett – 30.000 Ft értékű vacsorameghívás a Kiskohász Étterembe Dunaújvárosban, III. helyezett – 15.000 Ft értékű Libri könyvvásárlási utalvány, továbbá a  IV-VI. helyezetteket 10.000 Ft értékű Libri könyvvásárlási utalvánnyal jutalmazzák. A közönségszavazatok alapján juttatandó díjak keretében a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. részéről tárgyjutalmak is kerülnek majd átadásra. Mindemellett a DunaNet Design Stúdió is ajánlott fel díjat.

Természetesen minden díjazott és kiemelt alkotás készítője emléklapot, illetve oklevelet kap kézhez. A  beküldök alkotásokból összeállított tárlat nyílik a díjátadás alkalmából a„C” szárny előterében október 13-án (hétfő) 17:00 órakor, ahová  minden pályázót és érdeklődőt szeretettel várnak.

A kiállítást a tervek szerint november 14-ig lehetséges majd megtekinteni.