Friss! A DVCSH Kft-nek továbbra is van távhőszolgáltató engedélye

Tovább a részletekre »

Gyerekek az éltető vízről

2007.04.13.

Földünk ivóvízkészlete kimerülőben, egyre fontosabb, hogy még időben felismerjük fontosságát és gazdálkodjunk vele.

S  azok az ifjú alkotók, akik részt vettek a pályázaton többet tettek annál, minthogy ecsetet, ceruzát vagy krétát ragadva fessenek vagy rajzoljanak.Alkotás közben  el is gondolkodtak arról, hogy mit is jelent az éltető víz.

Rajzpályázatot hirdetett a Magyar Hidrológiai Társaság Dunaújvárosi Területi szervezete Dunaújváros Megyei Jogú Város és a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna Hőszolgáltató Kft támogatásával óvodásoknak, általános iskolásoknak a Víz világnapja alkalmából.

 

A szervezet immár   másfél évtizede évente, rendszeresen meghirdeti a versenyt, s bizony az idő múltával a lelkesedés sem csökkent. Az idén is gondban voltak, mert  350  alkotásnak kellett helyet találni az önkormányzat C-épületének aulájában.
Gáspár Aladár művész-tanár segítségével választódtak ki a díjazottak:
Az óvodások közül az elő díjat Zsurbej Jázmin, a másodikat Harsányi Noémi, a harmadikat Cserpes Fanni kapta. Az alsótagozatos iskolások díjazottjai : Molnár Dorina, Bali Bettina, Koós Fatime, a felsősök Látos Norbert, Széhn Bence, Kálóczi Lili. Különdíjban részesült Boldizsár Réka és Szerdahelyi Éva.

 

A tárlatot Dr. Kálmán András polgármester nyitotta meg, de jelen volt az ünnepségen Fehér Ferenc a magyar Hidrológiai Társaság főtitkára is. A díjakat Bogáth Jenő és Kovács László a hidrológiai társaság helyi vezetőinek közreműködésével Pikóné Perjési Irén a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft ügyvezetője adta át.

A színvonalas alkotások március 30-ig megtekinthetők.