Friss! Pünkösdi jókívánságok Pintér Tamásnak

Tovább a részletekre »

Gyorsabban lesz az elszámolás

2007.08.30.

A mérés szerinti elszámolások időpontját a közműves fogyasztásaink után mindannyian szeretjük jó előre tudni. Ekkor derül ki ugyanis, hogy fizetnünk kell vagy visszakapunk.

Több, esetenként jogos kritika érte a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna Hőszolgáltató Kft-t, hogy ezek az úgynevezett elszámoló számlák, esetenként késve érkeznek meg a fogyasztókhoz. Az elszámolandó lakások típusai – attól függően, hogy melyik szolgáltatást, milyen elszámolási alapon veszik igénybe – rendkívül sokfélék városunkban. Vannak, akik ivóvizet, sokan távfűtést és használati melegvizet is, mások maguk állítják elő a melegvizet, így társaságunktól csak ivóvizet és távfűtést vesznek igénybe. A távfűtést használók elszámolása sem egységes, vannak közöttük olyanok, akik költségosztó segítségével, mások légköbméteralapján osztják szét a hőközpontokban mért hő költségeit. A sokféle szolgáltatási csomagtorlódást okozott a leolvasási és elszámolási rendszerben.

A  Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft-nek fontos a fogyasztói elégedettsége, ennek érdekében kész a szükséges intézkedéseket megtenni.

Az elszámolások gyorsítása érdekében áttekintette és átcsoportosította az elszámolási rendet.  A társaság célja az volt, hogy minden fogyasztó, az elszámolást követően a lehető legrövidebb idő alatt megkaphassa a számláját.

A torlódás megszüntetése érdekében az ivóvizet és légköbméter alapú elszámolású távfűtést igénybe vevő fogyasztók elszámolása a korábbi időponthoz képest egy hónappal előrébb kerül, s az elszámolandó időszakuk július 1-től június 30-ig tart.

Az időpont-átállást már az idén el kell kezdeni, hogy a jövő évi elszámolás már az átszervezésből adódóan gördülékenyebben mehessen.

Az említett fogyasztók (hideg vizet és légköbméter alapú elszámolású távfűtést igénybe vevők) fűtési időszaka július 1-jétől kezdődik, s az első előlegszámlájuk, tehát már erre a hónapra esik. Az elmúlt időszaki elszámolásukból pedig természetszerűen ez a hónap kiesik.

Az elszámolás átalakítása után továbbra is 12 hónap előleg számlát fizetnek, s ezt követően kapják meg az elszámoló számlát.

 

Az átállásból adódó esetleges kellemetlenségért, ha lesz ilyen, előre is elnézést kérünk az érintettektől.

Az persze már csak ráadás, hogy az elszámoló számlák ezeknél a házaknál nem a szeptemberi iskolakezdésre érkeznek meg jövő évtől, hanem már júliusban kézhez vehetik a lakások tulajdonosai, így jobban tudnak majd tervezni és gazdálkodni a költségeikkel és megtakarításaikkal.