Friss! DVG fizetési emlékeztetőjéhez…

Tovább a részletekre »

Hétvégétől távfűtés!

2007.10.12.

A néhány héttel ezelőtt lehűlés miatt már a fogyasztói közösségek 25 százaléka kérte a távhőszolgáltatást, azonban vasárnaptól minden dunaújvárosi távő-fogyasztónál melegek lesznek a radiátorok

 

 

Hétvégétől távfűtés!

 

Vasárnapra 7 fokos középhőmérsékletet prognosztizált a meteorológia, s bár a hivatalos fűtés szezon csak október 15-én kezdődne, a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna és Hőszolgáltató Kft. nem szeretné, a városunk lakói hideg lakásokban töltenék a hétvégéjüket, így  a fűtés szezon előtt, már a hétvégén elkezdi a távhőszolgáltatást.

 A fűtési szezon kezdete azonban nem minden lakásban zökkenőmentes. Ilyenkor megszaporodnak a műszaki problémák. Van, ahol folyik a szelep, máshol csöpög a radiátor, s vannak, akik csörgésre panaszkodnak.

A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna Hőszolgáltató Kft. munkatársai a hibaelhárítást igyekeznek a lehető legrövidebb idő alatt elvégezni.

S. Hegedűs Ambrus, távhőszolgáltatási üzemigazgató a problémák okát a diletációban látja. Az eddigi hidegvíz helyett a rendszerbe melegvíz kerül, s a hirtelen kitágulás előhozhat eddig rejtve maradt hibákat. A javítások során a tömítéseket cserélik, a rendszert légtelenítik, a kilyukadt radiátorokat meghegesztik, s ha ez nem lehetséges, akkor elvégzik a cseréjüket. Jó hír azoknak, akik átalánydíjas szolgáltatási szerződéssel rendelkeznek, hogy mindezen javítások, hibaelhárítások és még a radiátor cseréje is számukra ingyenes.

Praktikus tanács a termosztatikus szeleppel ellátott radiátorok használatához, hogy a szolgáltatás kezdetekor érdemes a szabályozót 5-ös fokozatra állítani néhány órán keresztül, hiszen így megoldódik a rendszer légtelenítése.

Amennyiben hibát észlelnek, a társaság 24 órán keresztül működő ügyfélszolgálatán, az Építők útja 1 szám alatt, illetve a 25/413-622, 411-528, 401-030-as telefonszámokon megtehetik észrevételeiket.