Friss! A DVCSH Kft-nek továbbra is van távhőszolgáltató engedélye

Tovább a részletekre »

Kedvezményes fűtési alapdíj nyugdíjasoknak

2007.12.16.

Hamarosan már tíz esztendeje lesz, hogy a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. a fűtési alapdíjból kedvezményt ad mindazoknak, akik nyugdíjasként fizetik lakásuk fűtésszámláját.

A kedvezményt mindezidáig 5448 vették igénybe. 

 A kedvezményes alapdíj december elsejétől áfa nélkül 344,76 Ft légköbméterenként évente, azaz  havi díjra leosztva, amíg a nem nyugdíjasok számára a fűtés alapdíj légköbméterenként 29,7 forint havonta, a nyugdíjasoknak  ugyanez 28,73  forintba kerül.

A bevezetés idején a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. a közös képviselők segítségével mérte fel a jogosultak körét, azonban későbbiekben, aki elérte a nyugdíjkorhatárt annak magának kellett jelentkeznie a kedvezmény igénybevételéért.

Mint azt Kovács Rozáliától az Ügyvitel Szolgáltató Kft. számlázási csoportvezetőjétől megtudtuk, a megközelítőleg 3 százalékos alapdíj-kedvezményre a távfűtésben résztvevő lakás számlafizetője jogosult:

–          Ebből adódóan, ha a számlafizető elköltözik, lakást cserél, a kedvezményt viszi magával.

Azaz nem élhetnek a jogosítvánnyal a számlafizető családtagjai: házastársa, szülei. Kizárólag azok, akik nyugdíjasként veszik igénybe és fizetik a szolgáltatást.  A korlátozás egyértelmű, hiszen a távhőszolgáltató az engedményt a számlát fizető nyugdíjasnak és nem a hozzátartozóinak biztosítja.

 Viszonylag könnyen meggyőződhet bárki, hogy kedvezményben részesül-e. A havi számláján ugyanis a fűtési alapdíj egységára rovatban 28,73 Ft szerepel, valamint az alapdíj mögött zárójelben egy Ny betű található.

Érdemes hát a  számlafizető nyugdíjasoknak elővenni a számlájukat, s megvizsgálni, hogy a kedvezményes távhő-alapdíjat  fizetik-e. Amennyiben még nem vették igénybe a kedvezményt viszonylag egyszerűen  elintézhetik. Nincs más teendőjük, mint az, hogy a nyugdíjas igazolványukkal felkeressék a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft-nek számlázást végző Ügyvitel Szolgáltató Kft-t, az Építők Útja 7. szám alatt, a régi víztorony mellett, s a következő hónaptól már a kedvezménnyel csökkentett fűtési alapdíjat tartalmazó számlát kapnak.