Friss! A DVCSH Kft-nek továbbra is van távhőszolgáltató engedélye

Tovább a részletekre »

Közlemény

2019.09.30.

A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy 2019. szeptember 30-án, a tisztított szennyvíz Dunában való bevezetésnél felhabzás történt, amely mintegy 50 négyzetméternyi területet érintett. A felhabzás nem tisztítatlan szennyvíz, a sodorvonali bevezetés elkészültekor ez a jelenség véglegesen meg fog szűnni, azonban a jelenlegi havaria-kivezetésnél ez a jelenség időszakonként előfordulhat.

A felhabzás esztétikailag zavaró, de ökológiailag az élővilágra nem veszélyes.
Valamint a társaság tájékoztatja a lakosságot arról is, hogy a közelmúltban fejeződött be egy átfogó hatósági vizsgálat a szennyvíz-tisztítónál, amely a működés minden területét érintette.
A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. tisztában van azzal, hogy a kivezetésnél történő felhabzás rontja a természeti környezet élvezeti értékét, zavaró az arra csónakázó, horgászó természetszeretőknek, éppen ezért a sodorvonali bevezetés elkészültéig is keresi azt a műszaki megoldást, amellyel a táj, a Duna és a szennyvíztisztítás harmonikus összhangban kerülhet.
Mindemellett határozottan felhívja a figyelmét mindazoknak, akik megtévesztő vagy hamis információkkal próbálják megtéveszteni politikai kampányuk érdekében a lakosságot, hogy mindezt kellő megfontolással, s büntetőjogi felelősségük tudatában tegyék meg. Ellenben mindenkinek, aki információt kér, vagy betekintést szeretne a szennyvíz-tisztító működésébe, készséggel áll a rendelkezésére.