Friss! A DVCSH Kft-nek továbbra is van távhőszolgáltató engedélye

Tovább a részletekre »

Közlemény a DVG egyenlegközlőiről

2022.01.04.

Tisztelt Fogyasztóink!

Tudomásunkra jutott, hogy az elmúlt napokban a DVG Zrt. „Egyenlegértesítő” levelekkel zaklatja a tisztességesen eljáró dunaújvárosiakat, mely levelek jelentős részében a DVCSH Kft. felé befizetett, DVG Zrt. részére bemutatott befizetések nem szerepelnek, de számos esetben a DVG részére teljesített számlák is tartozásként kerültek feltüntetésre.

Jelen esetben, emlékeztetjük fogyasztóinkat Társaságunk – 2021. november 13-án kiadott, a www.dvcsh.hu weboldalon továbbra is elérhető – korábbi tájékoztatására, melyben többek között a DVG Zrt. számlázási módszereire, valamint a DVG Zrt. által kiadott számlákkal kapcsolatos szabálytalanságokra hívtuk fel Fogyasztóink figyelmét:    

„A DVG Zrt. számláiról hiányzik a fogyasztói szerződés szerinti egyéni folyószámla száma, mely nélkül az azokra teljesített befizetések beazonosíthatatlanok, a befizetett összegek akár el is veszhetnek.”

„A DVG Zrt. adatlopásából következően szükségszerűen nem nyomon követhető az adat és fogyasztói befizetések nyilvántartása és törvénysértő eljárásai miatt nincs biztosíték arra, hogy a befizetések elszámolása jogszerűen fog megtörténni.”

A DVG Zrt. által kiküldött egyenlegközlők a bizonyítékai annak, hogy sajnos nem képesek nyomon követni a megfizetett összegeket és az egyenlegközlők alapján a befizetések ezek szerint elvesztek, vagy elveszhettek. 

Mivel a távhőszolgáltatás ellenértéke addig van biztonságban, míg a fogyasztó azt magánál tartja, így továbbra is azt kérjük, hogy a DVG által kibocsájtott számlákat ne fizessék be a jogi eljárások lezárulásáig.

A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna Hőszolgáltató Kft. korábbi nyilatkozataival megegyezően, továbbra is fenntartja eddig is képviselt álláspontját, miszerint a távhőszolgáltatásra vonatkozó jogosultságok és kötelezettségek, valamint a szolgáltatáshoz kapcsolódó szerződéses jogviszonyok elbírálásával kapcsolatosan jelenleg is folyó polgári peres eljárások és közigazgatási perek lezárásáig a szolgáltatás díjára a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft.-nek van jogosultsága.

Tisztelettel,

Dunaújvárosi Víz-, Csatorna Hőszolgáltató Kft.