Friss! A DVCSH Kft-nek továbbra is van távhőszolgáltató engedélye

Tovább a részletekre »

Közlemény

2007.02.09.

Folytatódik a gázmotoros erőművek építése. Az összes szakhatósági engedély – a létesítési, a fennmaradási és a továbbépítési – jogerős és végrehajtható.

Valótlan minden olyan megállapítás, amely akár tudatlanságból, akár különböző érdekek miatt ennek az ellenkezőjét híreszteli.

– Vitathatalan, hogy a gázmotorok , amik kiváltják a jelenlegi közel félévszázados erőművi berendezéseket lényegesen kevesebb szennyezőanyagot bocsátanak ki, ezért a Dunaújváros légszennyezettsége csökken.

– A valóság az, hogy a kapcsolt energiatermelés ( villamos áram és távhő egyidejű előállítása) következtében a hőtermelés hatásfoka növekszik, s ebből adódóan alacsonyabb költsége miatt az árak törvényszerűen csökkeni fognak.

– Az árak csökkenése a hőszolgáltatási szerződések alapján az alapdíjban és a hődíjban is megjelennek. A hődíj kisebb mértékű csökkenése mellett a beruházók jelentős mértékű alapdíj-csökkentést hajtanak végre. A DVCSH-val egyeztetett szándékuk az, hogy a lakossági fogyasztóknak az állandó költségeket jelentő alapdíj az összes fűtési díj egyharmadára csökkenjen. Erre alapot adhat a jelenleginél jóval költséghatékonyabb lesz a gázmotoros erőművel az energia-előállítás.

– Tény az is, hogy Dunaújvárosi Víz- Csatorna- Hőszolgáltató Kft. a szolgáltatási szerződés értelmében semmilyen kockázatot nem vállal a villamos-energia értékesítéséből. A villamosenergia értékesítésének teljes kockázatát a beruházók viselik.

A valótlan információk megtévesztik Dunaújváros lakosságát és rossz hírét keltik társaságunknak és a beruházásnak. Felhívjuk a figyelmüket mindazoknak, akik bármilyen okból megtévesztő és hamis információkat tesznek közzé, hogy cselekedetük következményét figyelembe véve nyilatkozzanak meg.

DVCSH Kft.