Friss! A DVCSH Kft-nek továbbra is van távhőszolgáltató engedélye

Tovább a részletekre »

Már van melegvíz

2007.08.03.

Az előre eltervezettnél egy teljes nappal korábban, már ma reggeltől minden dunaújvárosi távfűtött lakásban van használati melegvíz.


Voltak olyan lakások, ahol már tegnap este tudtak a lakóik melegvízben fürdeni.

Mint ismeretes, minden évben augusztus elején néhány napra, korábban két hétre, most már  a terv szerint csak három napra az éves nagykarbantartás elvégzésére szünetel a városban a melegvíz-ellátás. Ezt sikerült az  idén két napra lecsökkenteni.

A leállás hivatalos elnevezése a városi primer hőszolgáltatási rendszer éves nagykarbantartása. A primer hálózat kifejezés alatt az erőműtől a hőközpontokig tartó rendszert értjük.  Ilyenkor ellenőrzik, s ahol kell, cserélik a szerelvényeket és a berendezéseket. Természetesen mivel minderre roppant kevés a három nap, már jó előre meghatározzák a tennivalókat.  Összehangoltan végzik a karbantartást a Dunaferr Dunai Vasmű Zrt-vel. Ezalatt az idő alatt a Dunaferrben is megáll az erőmű, s a gyárkapun belül is nagyjavítanak. A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft és a Dunaferr átgondolt és jól szervezett együttműködésének eredménye, hogy csökkent a karbantartási idő.

A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. nagyjavítási tervében kiemelt feladat volt  az új Vasmű út mögötti és a Martinovics utca páratlan oldali összes lekötési elzárószelepet cseréje. Az optimalizált munkaszervezéséssel többletjavításokat is el tudtak végezni a rövid időszak alatt. Terven felül  a Martinovics utcában még négy aknában le tudták cserélni a régi, elavult szerelvényeket. Cél volt, hogy minél több munkát el tudjanak végezni, és minél kevesebb kellemetlenséget okozzanak a város lakóinak. A melegvíz nélküli idő egy nappal rövidebb lett, s több javítást sikerült elvégezni. Úgy látszik, hogy a célt sikerült elérni.