Friss! Pünkösdi jókívánságok Pintér Tamásnak

Tovább a részletekre »

Még mindig jó áron úszunk

2007.12.03.

Emelkednek az uszodai jegyárak – döntött Dunaújváros Megyei Jogú Város közgyűlése. Az emelkedés összességében 12 százalékos.

Az összességében azt jelenti, hogy korábban a Fabó Éva Sportuszodában elő-utó- és főszezoni árakat különböztettek meg. A mostani tarifatáblázat nem tesz különbséget szezonok között, s ugyanannyiba kerülnek a belépőjegyek nyáron, mint télen.

Oka az egységesítésnek az, hogy a látogatószám közel azonos volt főszezonban és azon kívül, tehát értelmetlenné vált díjkülönbséget tenni. A jegyár-emelést úgy számították ki, hogy a két szezon árait átlagolták, s azt emelték átlagosan12 százalékkal.

A jegyárak ettől függetlenül még mindig a legtöbb hazai uszodabelépő árak alatt maradnak.

Például emelés előtt a jegyár városunkban egy egész napos diákjegynél 130 forint volt, míg a hazai átlag 502 forint volt. Az egész napos felnőtt jegynél a hazai átlag 718 forint, nálunk elő- és utószezonban 340 illetve főszezonban 450 forintba került.

Az úszóknak szóló kétórás jegy a felnőtteknél 350 illetve 320 forinttal a kétórás diákjegy pedig 180 forinttal került kevesebbe, mint a hazai átlagdíj.

Emelés után az egész napos felnőtt jegy 380 forintról 430 forintra, az egész napos diákjegy pedig 130 forintról 150 forintra, a tanórai csoportos diákbérlet 530 forintról 600 forintra emelkedik. Legdrasztikusabban az átlagos 12 százalék fölött , 66,7 százalékkal a kísérőjegy ára emelkedik. Itt az eddigi 30 forint helyett ettől kezdve 50 forintot kell fizetni.

Az új díjtáblázatot a www.dvcsh.hu honlapon tekinthetik meg.

Az áremelés január elsejétől lép életbe.