Friss! Pünkösdi jókívánságok Pintér Tamásnak

Tovább a részletekre »

NAGYJAVÍTÁS VAN , MELEGVÍZ SZÜNET NINCS

2008.07.30.

Nem tervezi a melegvíz-szolgáltatás szüneteltetését az idén a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. A szolgáltatás-kimaradás minden esetben eddig egybeesett a vasműs nagyjavítással.

Szükségszerű volt a leállás, hiszen kizárólag az ISD Power Kft-től vásárolta a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft a melegvíz előállítására a hőt. Az energia-előállításába ugyan bekapcsolódtak a gázmotorok, ám a vasműs társaság végzi továbbra is a keringtetést,a nyomástartást és a pótvíz-hozzáadását is.

Így tehát, ha leállt az ISD Power, akkor szüneteltette a melegvíz szolgáltatását a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. is. Mindemellett a  társaság ezen az időszak alatt végezte el a bonyolultabb karbantartási feladatit.

Az ISD Power Kft az idén is bejelentette, hogy a toló-kemencék nyári nagyjavítása miatt a városi rendszeren a keringetést szünetelteti július 31. és augusztus 4. között.

– Ez a leállás reményeink szerint ezúttal nem jár kellemetlenséggel a városlakóknak – tájékoztat Pikóné Perjési Irén, a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. ügyvezetője :- Társaságunknak nincs szüksége teljes körű leállásra a karbantartásaink elvégzéséhez. Folyamatosan végezzük a rendszer felújítását, megelőző karbantartását. Tehát részünkről az idén nem kell teljes körű szolgáltatási üzemszünetet tartani. A gázmotoros erőmű beruházásakor megteremtődtek a feltételei a keringtetésnek, a hőellátásnak és a pótvíz hozzáadásának is. Eddigi próbáink azt igazolták, hogy el tudjuk látni az ISD Power leállása idején ezt a feladatot. S reméljük, hogy semmilyen fennakadás nem történik ezen időszak alatt.