Friss! DVG fizetési emlékeztetőjéhez…

Tovább a részletekre »

Nem lesz melegvíz-szünet az idén sem

2010.08.18.

Nem tud adni a városlakóknak melegvizet néhány napig az ISD Power Kft, erről értesítette a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft-t.


A tájékoztatásban semmi rendkívüli nincs, évtized óta megszokott,  hogy a Meleghengermű nyári karbantartása idejére – ami az idén  augusztus 30- szeptember 3. között –  nem tudja biztosítani a városi melegvíz ellátáshoz szükséges keringtetést, pótvíz-betáplálását Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. számára   és ezen időszak alatt a hőleadás is szünetelSzokásos leállás ez, már évtizedek óta. Régebben hetekre, majd néhány napra megszűnt a melegvíz – szolgáltatás, s megtanultunk ezen időszak alatt mosógépből kifolyó vagy gázon melegített vízben mosakodni. Ilyenkor megnövekedtek a közösségi kapcsolataink is, át-átjártunk a gázbojleros ismerőseinkhez egy-egy jó fürdésre.

Ha már így alakult, akkor ez idő alatt végezte el a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. a szükséges karbantartásokat is.

Két esztendeje azonban változott a helyzet. A gázmotoros fűtőerőművek  üzemelése  lehetőséget biztosított arra, hogy a vasműs cég hőtermelését részben kiváltsa, és keringtetés és a nyomástartás feltételei is biztosítottak lettek,ám  tartósan és hosszú távon azonban továbbra is a vasműs cég végzi a nyomástartás, a keringetést és a pótvíz hozzáadását. A leállási időszakban éppen ezért mindkét cég szakembereinek az együttműködésére szükség van, hogy a szolgáltatás biztosítása folyamatos és zökkenőmentes lehessen.

–          Nem tervezi a melegvíz-szolgáltatás szüneteltetését az idén sem a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. – tájékoztat Pikóné Perjési Irén, a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. ügyvezetője. – Társaságunknak nincs szüksége teljes körű leállásra a karbantartásaink elvégzéséhez. Folyamatosan végezzük a rendszer felújítását, megelőző karbantartását. Most is megteszünk mindent a vasműs szakemberekkel együtt, hogy el tudjuk látni az ISD Power leállása idején ezt a feladatot. S reméljük, hogy semmilyen fennakadás nem történik ezen időszak alatt.