Friss! Pünkösdi jókívánságok Pintér Tamásnak

Tovább a részletekre »

Perben a DSZSZ-szel

2007.09.23.

A DSZSZ Kft szakmai befektetője a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna Hőszolgáltató Kft-re is egyoldalú, s előnytelen szerződést akart rákényszeríteni.

Az utóbbi napokban egyoldalú nyilatkozatok jelentek meg, amelyekben a Dunaújvárosi Szennyvíztisztító Szolgáltató Kft. ( DSZSZ)  likviditási gondjait magyarázza, s a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna Hőszolgáltató Kft-t teszi felelősé a gazdálkodási nehézségeiért, mivel Társaságunk nem írta alá  a DSZSZ által diktált feltételekkel a szolgáltatási szerződést.

A tájékoztatás hitelessége érdekében közöljük, hogy a DSZSZ szakmai befektetője pályázaton nyerte el a dunaújvárosi szennyvíztisztító-mű üzemeltetését, s ennek következtében hosszú távú szerződést kötött városunkkal.

A hosszú távú szerződést  2005-ben a  szakmai befektető kérésére, Dunaújvárosi Megyei Jogú Város Közgyűlése módosította, amely következtében a  pályázatában szereplő vállalásaihoz képest a befektető lényegesen előnyösebb feltételekhez jutott.  Többek között a szennyvíztisztítási díjat is ezen módosítás alapján emelték meg.

A jelenlegi közgyűlés tisztában volt a módosítás lakosságot érintő hátrányos következményeivel, s épen ezért állította vissza a korábbi, a pályázatban szereplő, olcsóbb tisztítási díjat.

A  DSZSZ Kft szakmai befektetője a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna Hőszolgáltató Kft-re is egyoldalú, s előnytelen szerződést akart rákényszeríteni. Dunaújvárosi Víz-, Csatorna  Hőszolgáltató Kft, amely többségében önkormányzati tulajdonú, a társaságot és ezáltal a város lakóit hátrányosan érintő szerződést azonban nem írhatott alá.

A dunaújvárosi szennyvíztisztító-mű üzemeltetésére korábban a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna és Hőszolgáltató Kft. is pályázott, mivel a Dunaújvárosi Szennyvíztisztító Kft. szakmai befektetőjének és az önkormányzatnak az eljárását jogellenesnek, a pályázatában vállaltakkal ellentétesnek véli, ezért jogorvoslatért bírósághoz fordult.

Az ügy részleteiről a bírósági eljárás lezárást követően fogunk tájékoztatást adni.

Dunaújváros lakósainak megnyugtatására közöljük, hogy a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna és Hőszolgáltató Kft. a peres eljárástól függetlenül a szennyvíztisztítást és elvezetést továbbra is zavartalanul biztosítja.

 

                                               Dunaújvárosi Víz-, Csatorna Hőszolgáltató Kft.