Friss! A DVCSH Kft-nek továbbra is van távhőszolgáltató engedélye

Tovább a részletekre »

Radiátor-csere akció május közepéig

2010.05.03.

Egészen különleges akciót hirdet társaságunk. Azok a fogyasztók, akik május 15-ig jelentkeznek, 40 százalékkal olcsóbban juthatnak hozzá a D-ÉG radiátorokhoz és szerelésért sem kell fizetniük.

Újat, jobbat akarnak

Nagy Sándorné, ügyintéző előtt folyamatosan cseng a telefon, de van, aki nem telefonál, hanem személyesen jelentkezik az akcióra.

–           Már az első napokban 300-400 fölötti volt a jelentkezők száma, hatalmas az érdeklődés, ami azért teljesen érthető is, hiszen nagyon régiek, esetenként 40 évesek is a lakásokban lévő radiátorok, s bizony nem csupán csúnyák, hanem korrodáltak és túl nagyok is.

 

Klamerusz Ilona Mária is éppen ez ügyben járt a DVCSH-nál, jött jelentkezni maga és a szomszédja nevében is:

–          Hát bizony a konyhai radiátoromból és a nagyszobaiból és barna lé csöpög, nem szeretném megvárni, hogy végleg kilyukadjon. Ráadásul erkélyajtót is kicseréltettem, s nem tartom elég stabilnak a radiátor felfüggesztését, szeretném, ha véglegesen a helyére kerülne.

Türelmesen meghallgatja, hogy most, amit aláír az egy szándéknyilakozat, semmiféle kötelezettséggel nem jár, amikor megkapja az árajánlatot, akkor kell döntenie.

 

Az „ügymenet” a következő lesz:

Május 15. után megkeresik a DVCSH munkatársai, akik felmérik a lakást és a jelenlegi radiátorokat. Ezt követően megtervezik, hogy mekkora és milyen típusú radiátor felelne meg a fogyasztónak leginkább. Ezután kap egy árajánlatot, ami alapján véglegesen dönthet, hogy él-e a lehetőséggel vagy sem.  Kifizeti a megrendelt árut, majd értesítést kap a szerelés napjáról, s ekkor a lakásába hozzák az új radiátorokat, majd ingyenesen felszerelik és ugyancsak el is szállítják a régieket.

 

Teljes szolgáltatás

 

Szíjj Gábor édesanyja is jelentkezni jött a fia nevében. Már voltak információi a piaci árakról, így első sorban az ingyenes szerelést tartja vonzónak a kedvezőbb árú fűtőtesten túl:

Nekem azt mondta szerelő, akivel beszéltem, hogy radiátoronként 30-40 ezerért cserélnék le darabonként a fűtőtesteket, ha ezt megspórolom, már akkor jól járok. A radiátoron is nyerek legalább ugyanennyit.  Ráadásul nincs az egésszel semmilyen gond.

 

Valóban átlagos lakásban levő négy radiátornál már 120 ezer forint szerelési költség megtakarítható, és még nem számoltuk, hogy a radiátor is akciós áron van.

Természetesen a csere alkalmával elvégezik a szükséges átalakításokat is, így a jelentkezőnek célszerűbb kérni azt is amennyiben még nem KERET-programos a ház, hogy szereljék fel a  lakásában a termosztatikus szelepeket is. Ennek több előnye van. Egyrészt a fogyasztó a hőmérsékletet tudja szabályozni helyiségenként , másrészt pedig, hogyha majd a közösség úgy dönt, hogy csatlakozik a KERET-programhoz, a jelentkező lakásában nem kell elvégeztetni a szükséges átalakításokat, és csupán csak a költségosztók felszerelése lesz  hátra. Érdemes tehát a csere mellett erre is jelentkezni, ennek az úgynevezett előszerelt KERET-programnak a díja 1774 forint radiátoronként.

 

A méret is lényeg

 

–          Miért kell megtervezni, hogy mekkora radiátor szükséges? – fordulok S. Hegedűs Ambrus, távhőszolgáltatási üzemigazgatóhoz.

–          Változott a házak energetikai igénye. Nagyon sok helyen szigetelt a fal, kicserélték a nyílászárókat. Ha az indokoltnál nagyobb a fűtőtest, akkor romlik a hatásfoka, ráadásul a költségosztásnál is hátrányt jelent. Gondoljon csak bele, amikor egy indokoltnál nagyobb méretű radiátornál, csak a felső része melegszik… A megváltozott fogyasztási és lakhatási szokások más méretű fűtőtestet igényelnek. Az összes tényező figyelembe vételével tervezzük meg, személyre szabottan a lakásába való lehető legoptimálisabb méretű radiátort.

 

Ami mindenkinek haszon

 

–          Miért éri meg ez a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft-nek?  –  fordulok Pikóné Perjési Irén, a Kft. ügyvezető-igazgatójához.

–          Éppen ezért. Az utóbbi években előtérbe került az energia-takarékosság. Lakóközösségek jelentős része leszigetelte a házak oldalfalát, fogyasztók kicserélték a lakásokban a nyílászárókat. S közben a radiátorok méreteiből adódóan a 30 évvel ezelőtti hőigényre voltak méretezve. Egy új fűtőtesttel természetszerűen sokkal kevesebb gond is van. Fűtési időszakban naponta száz számra kapjuk a bejelentéseket, csöpögésekről, lyukadásokról, tömítés, tömszelence problémákról. Ezzel az akcióval ez is csökkenni fog. Tehát korszerűbb szolgáltatásunk lesz, elégedettebb fogyasztókkal. Az akciónk iránti érdeklődés is azt mutatja, hogy a távhő-fogyasztóink is így gondolják.