Friss! A DVCSH Kft-nek továbbra is van távhőszolgáltató engedélye

Tovább a részletekre »

Távhő-rekonstrukció több utcában is

2011.03.15.

Távhő-csőtörés helyreállítása miatt folytak munkálatok az elmúlt hetekben az Ady Endre utca 1-3. közötti szakaszán. A munkálatok befejezése 2011. március 10.


 Minden egyes közúton végzett munkálatot ugyanis csak a polgármesteri hivatal jegyzőjének engedélyével végezhet a szolgáltató. Az engedély részletesen rendelkezik a kivitelezés időpontjával: tehát a kezdetét és a befejezését is meghatározza. Megszabja a kivitelezésre vonatkozó előírásokat is. Itt például többek között azt is – nagyon hosszú a lista – hogy az út alatti átfúrással lehetett az utat keresztezni, hogy a felbontott burkolatot a helyszínen nem lehetett tárolni, hogy a munkaterületet milyen módon kell elkeríteni, hogy az útburkolatot nagyobb teherbírású burkolattípussal kell helyreállítani.

A részletes szabályozást betartva köteles minden esetben a DVCSH saját költségén elvégezni a munkákat, ez alkalommal is így történik az Ady Endre utcában. A hivatal illetékesei ellenőrzik a munkálatok befejezését.

 

Az Ady Endre utcában több szakaszban folyik a hiba-elhárítás mellett a távhő-vezetékcsere, hiszen az elöregedett, korrodált vezetékek lyukadása folyamatos üzemeltetési gondot okozott, így a társaság felújítási tervében kiemelt helyen szerepel az idén az Ady Endre utcai korszerűsítés.

 Nem csupán hibaelhárítást végeztek tehát a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. dolgozói az említett szakaszon, hanem a régi elkorrodált vezetékeket ki is váltották előszigetelt nagyobb élettartamú, gazdaságos szerelvényekkel. A vezetékcsere az Ady Endre utca egy másik szakaszán már tavaly elkezdődött, s az év folyamán az egész utca távhő-vezetékrendszere rekonstrukció alá kerül.

 

Ugyancsak nagyarányú korszerűsítés kezdődik az idén a Gábor Áron utca mögötti távhő-vezetékszakaszon, mintegy másfél kilométer hosszan cseréli a hőszolgáltató társaság a vezetékeket és a rákötéseket. Ez utóbbi beruházás értéke megközelíti az 50 millió forintot.

A társaság az ezeken az útszakaszokon közlekedők megértését és türelmét köszöni.