Friss! A DVCSH Kft-nek továbbra is van távhőszolgáltató engedélye

Tovább a részletekre »

Távhő-támogatás – késésben az Államkincstár

2007.03.07.

Mint azt a legtöbben tudják, változott a gázár-támogatási rendszer, s ezért már nem alanyi jogon jár a támogatás, hanem az arra jogosultaknak azt igényelni kell.

A támogatás ideje minden év január 1-jétől december 31-ig. A támogatást kérő nyomtatványokat a Magyar Államkincstár juttatta el minden lakóhoz, s hozzájuk is kellett, illetve kell az igénylőknek visszajuttatni. Ugyancsak a Magyar Államkincstár bírálja el az igénylések jogosságát, s juttatja el a szolgáltatókhoz a kedvezményben részesülők és a kedvezmény mértékének a listáját.

A Dunaújvárosi Víz- Csatorna , Hőszolgáltató Kft. kérésére a számlák kibocsátását, –  amely január 5-én már esedékes volt – az Ügyvitel Szolgáltató Kft.  egy héttel elhalasztotta.  Szerettük volna, ha minél több igénylő már ebben a hónapban hozzájuthatna  a kedvezményhez. Tisztában vagyunk ugyanis azzal, hogy az egységesen járó állami támogatás megszüntetése, s a Dunaferr energia-áremelése miatt megemelt hődíj a lakosság egy részének terhet jelent.

A Magyar Államkincstár azonban a hét közepéig csupán a feltételezhető igényléseknek csupán nagyon kis hányadáról adott jóváhagyást. Ezek a fogyasztók azonban már a csökkentett számlát vehetik kézbe. A többi igénylő pedig számíthat arra, hogy  – elbírálás után- a jövő havi számlájuk a januári kedvezménnyel együtt csökken majd.

Mivel a távhőtámogatást igénylők személyéről csak Magyar Államkincstárnak van tudomása, ebből adódóan társaságunknak nincs információja addig, amíg a szervezet a jóváhagyó listát el nem küldi számunkra. Ebből adódóan felvilágosítással sem tudunk szolgálni arról, hogy a beadott kérvények elbírálása mikor és hogyan történik meg. Társaságunk a Kincstártól kapott adatokat haladéktalanul feldolgozza, s az ehhez szükséges informatikai fejlesztéseket már elvégeztük.

A támogatást egészen március végéig lehet igényelni mindazoknak, akik jogosultak, de eddig valamilyen okból ezt nem tették meg. Természetesen a kedvezmény is januárig visszamenőleges hatályú.

Információi szerint más városok számára is hasonlóan alacsony még a támogatási kérelmek feldolgozásának az aránya, de reméljük, hogy a  Magyar Államkincstárnak sikerül behoznia a lemaradását. Addig is fogyasztóink megértését és türelmét kérjük!

Dunaújvárosi Víz- Csatorna-  Hőszolgáltató Kf