Friss! A DVCSH Kft-nek továbbra is van távhőszolgáltató engedélye

Tovább a részletekre »

Távhőtermelői közlemény

2021.09.16.

Az ENSZ Közgyűlésének 2007. novemberi határozata értelmében szeptember 15.demokrácia napja, és 2008 óta világszerte megünneplik. Dunaújváros jobbikos vezetésű Pintér Tamás polgármester „szabadságharcos” által vezetett önkormányzat utasítására Szabó György Zoltán, a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója a demokráciát sajátos módon értelmezve, éppen erre a napra időzítve 20-25 fős, egységes fekete ruházatú, kisportolt férfiakat sorakoztatott fel egy 100%-ban magántulajdonú ingatlan és annak felépítménye előtt.

A városban az önkormányzat, hónapok óta sajtóközlemények útján hirdette meg szabadságharcát a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. ellen, melynek kapcsán sajátos jogértelmezéseikkel hívták fel magukra a figyelmet.

A dunaújvárosiak körében csak Einstandos Gyuri (tőle származó sajtókijelentés kapcsán) – aki katonai pályáját követően avanzsált a város vagyonával gazdálkodó vezetővé – mint aki az 50.000 lakosú Dunaújváros távhőellátását biztosítja, a „távhővel kapcsolatos folyamatok” felgyorsítása érdekében a Ranger Security Kft-t bízta meg. Ez a cég sajátosan nem a távhő, hanem a TEK, a rendőrség és katonai életút kapcsán tud felmutatni 20 éves tapasztalatot – legalábbis a honlapjuk tájékoztatása szerint.

A távhőszolgáltatást zászlajára tűző önkormányzat jegyzője, annak polgármestere és Szabó György – egy az önkormányzat bizottsági tagjaként működő budapesti ügyvéd szervezésében – a már hivatkozott 20-25 fős „mediátorait” felsorakoztatva, a már előzetesen a tulajdonos által kihívott rendőrség jelenlétében kezdte meg az ingatlan erőszakos bevételét. A passzívan védekező tulajdonos oldalán személyi sérülés keletkezett és a negyedik (!) rohamot a jelentős kiló-és létszámhátrányban lévő tulajdonos már megakadályozni nem tudta. A „fekete sereg” az épület számos hátsó ajtajának egyikét flex-szel levágta, így a magántulajdonos mintegy 3.000.000.000,-Ft értékű vagyonát a DVG Zrt. birtokba vette, erre való bármilyen felhatalmazottság nélkül is, nem közhatalom, hanem tilos önhatalom útján.

A magántulajdonos nem érintett a távhőszolgáltatóval folytatott jogvitában, ugyanakkor egyöntetű szakmai vélemények alapján megállapítható volt, hogy annak érdekében lépte meg a fentieket Pintér Tamás és Szabó György – dr. Molnár Attila jegyző segítségével (aki egyébként utoljára azért került az újságok címlapjára, mert a Székesfehérvári Törvényszék által az ISD DUNAFERR Zrt. közgyűlésére összehívott részvényeseket kitiltotta az ISD DUNAFERR Zrt. székhelyéről a mintegy 24 óra leforgása alatt hozott jegyzői határozatával) – hogy a valósan továbbra is a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna-, Hőszolgáltató Kft. által végzett szolgáltatás tényleges átvételére lehetősége nyíljon.

Abban is egyöntetűek a vélemények, hogy hiába próbál ennek kapcsán a DVG Zrt. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal határozatára hivatkozni, abban a támadással érintett tulajdonos nem részes. Előzetesen a DVG Zrt. szerződéskötési szándékkal – noha ez is benne volt a Hivatal határozatában – nem kereste meg, első iratként a Ranger Security Kft. „együttműködésre felhívását” kapta kézhez, melyet azonban nem fejtett ki, de világossá tette, hogy az „együttműködés” a vagyon ingyenes átadását foglalja magába.

A történtek bizonyára a dunaújvárosi lakosság érdeklődésére is számot tarthatnak, mivel jogosan merül fel a kérdés, hogy milyen eszközöket használnak majd a távhő fogyasztók díjbeszedése során, vagy milyen reakciók várhatók olyan esetben, ha közte és Pintér Tamás, vagy a DVG Zrt. közt vagyoni, elszámolási vitára kerül majd sor.