Friss! A DVCSH Kft-nek továbbra is van távhőszolgáltató engedélye

Tovább a részletekre »

Többszörösen engedélyezett gázmotorok

2007.03.07.

Mottó: Európában az utóbbi 10 évben közel 55 000 gázmotort helyez- tek működésbe. Korszerűek, környezetbarátok, hatékonyak.

Sehol nem
próbálták az építésüket megakadályozni. Dunaújváros a kivétel, pedig itt lehetne hazánkban a legolcsóbb a távfűtés.

 

A szükséges engedélyek mindegyikével rendelkeznek a dunaújvárosi gázmotoros erőművek. A Veszprém Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője 2006. október  11-én ismét hozzájárult a dunaújvárosi gázmotoros erőművek továbbépítéséhez. A határozathozatalkor figyelembe vette a másodfokú szakhatóságok állásfoglalását is.  Az újboli, szakhatóságonként immár harmadszori hozzájárulást az tette szükségessé, hogy a Duna Kör fellebbezéssel élt.
A Veszprém Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője a határozat ellen benyújtott fellebbezés elbírálása során újból megkérte – most már másodfokon – a szakhatóságok hozzájárulását, amelyet olvashatnak – kivétel nélkül – mindegyik megadta:

– Az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi, Vízügyi Főfelügyelőség a 14/5071-4/2006-os is helyben hagyta a már kiadott elsőfokú hozzájárulást.

-Az ÁNTSZ Fejér Megyei Intézete 2781-3/2006. számú állásfoglalásában rögzítette, hogy a gázmotoros erőmű fennmaradási és továbbépítési ügyével kapcsolatban az ÁNTSZ Dunaújvárosi, Adonyi, Ercsi Városi Intézetének 14518-2/2006. számon kiadott szakhatósági állásfoglalását fenntartja. "A fennmaradási engedély kiadásához közegészségügyi szempontból hozzájárulok."

– A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal főigazgatója MKEH/1851/2006. számú állásfoglalásában is szakhatósági hozzájárulását adta a beruházásnak. Miután kikérte a Székesfehérvári Területi Műszaki Biztonsági Felügyelőség véleményét is.

– A Közlekedési Főfelügyelet közúti, vasúti és hajózási főosztály közúti osztálya az épületek fennmaradásához és továbbépítéséhez 1900/1/2006 (VIII:1.) számú levelében ismételten hozzájárult.

– A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 73620006. (VIII. 2.) számú szakhatósági állásfoglalásában is engedély kiadásához hozzájárult: "Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Hivatásos Tűzoltósága 1095/3/2006. számon kiadott hozzájáruló szakhatósági állásfoglalását helyben hagyom. A Dunaújvárosi Fűtőerőmű fennmaradási és továbbépítési engedélyének kiadásához hozzájárulok. "

– A gázmotorok építésének  – Önök is olvashatják – semmilyen törvényi és jogszabályi akadálya nincs.

Amennyiben a Duna Kör, vagy bármilyen civil szervezet továbbra is megpróbálja késleltetni a beruházás befejezését, a beruházó és a távhőszolgáltató nem biztosítja az eddig adott kedvezményt, amely lakásonként megközelíti havonta az 500 forintot.