Friss! A DVCSH Kft-nek továbbra is van távhőszolgáltató engedélye

Tovább a részletekre »

Útbontás – csőjavítás

2007.06.14.

Új kerékpáros és gyalogos forgalmi renddel ismerkedhetnek meg városunk lakói hétfőtől a Dózsa György úti lottózótól a Vasmű úti kereszteződésig.

 Előreláthatóan három héten keresztül távő- és vízvezetékcsere lesz ezen a területen. Tehát bontanak és elterelnek.Az előzményekhez tartozik, hogy az irodaház bekötővezetéke még a télen eltörött. Akkor csak hibaelhárításra volt lehetőség. Most viszont fűtésmentes időszak van, tehát sor kerülhet a vezetékszakasz cseréjére., és ha már bontanak, akkor a pát méterre levő csereérett csőszakasz és az elkorrodálódott vízvezeték helyett is újat telepítenek.

Ez némi kényelmetlenséggel jár az arra közlekedőknek, úgy mint elkerített gödör, dolgozó emberek és a többi. De legalább ennyi kellemetlenséggel jár a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft-nek, hisz ez a szakasz tele van közművezetékkel, így csak kézi erővel tárható fel a vezetékszakasz, s igen nagy körültekintéssel szabad csak a gáz, a villany és telefonvezetékek között a felújítást elvégezni. Jó hír a rosszban, hogy most egyszerre cserélik a fűtés- és a vízvezetékeket.

Remélhetőleg néhány hét múlva már a díszburkolat is a helyére kerül, s a környéken lakókat télen majd a meleg radiátor kárpótolja a nyári kellemetlenségért.