Friss! A DVCSH Kft-nek továbbra is van távhőszolgáltató engedélye

Tovább a részletekre »

Víziközműszolgáltató váltás tájékoztatója

2022.04.04.

Tisztelt Fogyasztónk!

Tájékoztatjuk, hogy a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna – Hőszolgáltató Kft. (továbbiakban DVCSH Kft.) víziközmű-szolgáltatás fenntartására irányuló kötelezettsége 2022. április 30. napjáig áll fenn a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) döntése értelmében. A folyamatos vízellátás továbbra is zavartalanul biztosított, mivel a MEKH 2022. május 01-től a Mezőföldvíz Kft.-t (7030 Paks, Kölesdi út 46.) jelölte ki víziközmű szolgáltatónak.

Az alábbiakban tájékoztatjuk a szolgáltató váltáshoz kapcsolódó leolvasási, elszámolási tudnivalókról:

A lakossági fogyasztóknak március hónapban nem küldtünk vízmérő leolvasó lapot, helyette április végén kézbesítjük azokat. Ennek értelmében a DVCSH Kft. által kiállított április havi vízszámlában a nyilvántartásunkban szereplő ún. “átlagfogyasztás” mennyisége kerül kiszámlázásra.

Az átadó és az átvevő engedélyes közötti váltás során a DVCSH Kft. végszámlát készít 2022. április 30-i záró dátummal, amely várhatóan, legkésőbb június hónapban kerül kézbesítésre a fogyasztók részére.

A pontos végelszámoló számla elkészítése érdekében kérjük, adja meg vízmérő adatait

  • online mérőállás-bejelentéssel a https://www.dvcsh.hu/meroallas-bejelentes/ oldalon 2022.04.25-2022.05.08. között, vagy
  • a pontosan kitöltött vízmérő leolvasó lap gyűjtőládába történő visszajuttatásával, 2022.04.28-2022.05.04. között.

Amennyiben Ön a fenti időponting nem él egyik bediktálási lehetőséggel sem, úgy a végelszámolást a nyilvántartásunkban szerepelő átlaggal léptetett, becsült mérőállás alapján készítjük el. Felhívjuk figyelmüket, hogy az új víziközmű szolgáltató felé a fogyasztói adatok átadása után már nem lesz lehetőség a zárószámlában kiadott elszámolás módosítására.

Kérjük segítő együttműködését annak érdekében, hogy a két szolgáltató a tényleges mérőállás alapján számolhasson el egymással a MEKH határozatában előírt 2022. április 30-i határnapon.

Kérjük a víziközmű szolgáltatásra vonatkozó 2022. április 30-ig terjedő szolgáltatási időszakra kibocsájtott tárgyhavi és zárószámlák határidőre történő befizetéséről gondoskodni szíveskedjenek.

Tisztelettel:

Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft.