Friss! A DVCSH Kft-nek továbbra is van távhőszolgáltató engedélye

Tovább a részletekre »

Csapra fel!

2007.07.27.

Az elmúlt napok rekkenő hőségében sem volt szükség vízkorlátozásra. A DVCSH Kft. biztosítani tudta a szolgáltatási területén élők számára a megfelelő mennyiségű ivóvizet.

A víz minősége pedig semmilyen kívánnivalót nem hagy maga után, sőt vetekszik jó néhány ásványvízével.           

A palackos vizek eltérő mennyiségben tartalmaznak különböző ásványi anyagokat, amiket fel  is kell tüntetni a palack címkéjén. Az ásványvízben vannak olyan összetevők,amelyek nagy mennyiségben  ártalmasak: ilyen például a nátrium és a fluorid. A sok nátrium fogyasztása a magas vérnyomásúaknak kifejezetten káros, a sok fluorid pedig a fogzománcot károsítja.

 A víz keménysége is alacsonyabb, mint a legtöbb hazai vizeknek

 A víz keménysége egy mutatószám, két ásványi anyag a kalcium és a magnézium vízben oldható mennyiségéről.

7-14 nk0  ( német keménységi fok – ez a vízkeménység közhasználatú mértékegységei közé esik. Ez lágy minősítést jelent. A 0-7   nk0-ig nagyon lágy, 14-23 nk0  között közepes, 23 nk0 felett kemény a víz. A hazai vizek jelentős része e két utóbbi kategóriába tartozik. A kemény víz hátrány, hogy melegítéskor vízkő képződik belőle.

 

Inni tehát bátran lehet kánikulában és azon kívül is, hiszen a hazai vizek legjobbjai közé tartozik a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató  Kft. által szolgáltatott ivóvíz, amelyet akkreditált laboratóriumban rendszeresen ellenőriz a Fejér Víz ZRt. Évente közel 200 mintából 6000 összetevő meghatározását végzik el a labor dolgozói.

 

Fogyasztása egészséges,  bármilyen mennyiségben megengedett.

S mivel nem kell az üressé vált palackokkal veszkölődni, ezért könnyebben kezelhető és nem környezetszennyező.